Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 10 ΙΟΥΝΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

  To Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου συμμετέχει στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού μας στις 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σολωμού.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα τους, απέναντι στην αβεβαιότητα και τις αντεργατικές κινήσεις που ήδη ξετυλίγει η μεγαλοεργοδοσία, με λυμένα τα χέρια από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό βιώνουν την αβεβαιότητα για το πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι, μπροστά στο άνοιγμα των μονάδων εποχικής λειτουργίας μετά τις 15 Ιούνη.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, που ανάβουν το «πράσινο φως» στους ξενοδόχους να

μειώνουν στο μισό τις ώρες εργασίας, ισοδυναμούν με «ξήλωμα» της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, που λήγει στο τέλος Αυγούστου.

Η νέα οικονομική κρίση που επιταχύνεται από την πανδημία θα πλήξει και πάλι εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, επιστήμονες και αγρότες.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα του επιδόματος «ειδικού σκοπού», βρίσκονται στο στόχαστρο απολύσεων και της επίθεσης στους μισθούς και τα δικαιώματά τους, με πρόσθετο όπλο τα κυβερνητικά μέτρα που απλώνουν κι άλλο τη βεντάλια της «ευελιξίας».

Απαιτούμε:
  • Να καταργηθούν οι Π. Ν.Π. και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

  • Εισόδημα για όλους.

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ήδη όλοι εμείς πληρώσαμε πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά την κρίση τους. Να πληρώσουν κράτος και μεγαλοεργοδοσία.

Από τη Διοίκηση