Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

30% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

Συνάδελφοι – σες,

   Το μονοπώλιο της Levante Ferries ,που έχει την αποκλειστική σύνδεση των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς αύξησε και πάλι τα εισιτήρια.  Οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για  να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες μετακίνησης τους.

Οι αυξήσεις έχουν πρόσχημα είτε τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος είτε  τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στα καύσιμα γενικά όπως έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα λόγο και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δε ναυτεργάτες βαράνε αδιάκοπα βάρδιες ολημερίς και ολονυχτίς στα πλοία χωρίς κανένα ρεπό.

Λίγους μήνες πριν η εταιρεία πανηγύριζε για την αγορά  δυο νέων  πλοίων  και την αποκλειστική σύνδεση Πάτρας - Ιθάκης και Σμύρνης - Θεσσαλονίκης . Για να βγουν αυτά τα κέρδη μια 4μελης οικογένεια με την τελευταία αύξηση χρειάζεται μόνο 100€ για να πάει και να έρθει με το πλοίο, χωρίς αυτοκίνητο.

Το τελευταίο διάστημα η ακρίβεια σπάει κόκκαλα ,  στα βασικά είδη διατροφής , στα καύσιμα, αυξήθηκε παντού το κόστος ζωής αλλά οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι σε προ δεκαετίας επίπεδα και αναγκάζονται κάθε λίγο να πληρώνουν πανάκριβες μεταφορές.

Διεκδικούμε:

  • Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές
  • Διατήρηση και παραπέρα διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, άνεργους, πολύτεκνους κ.ά.)
  • Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑΜΕΑ.
  • Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών με αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
  •  Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι  τα κέρδη των εφοπλιστών.

Από τη Διοίκηση