Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Trio Lumpen – Η Φράουλα ή - οι «φράουλες» αποτελούν νομοτέλεια!-

  
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 8 Ιουλίου  στο Κηποθέατρο Αυριακός η πολύ πετυχημένη παράσταση «Trio Lumpen – Η Φράουλα»

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό έργο. Μια πολιτική σάτιρα με ένα  εξαιρετικό σενάριο, ωραίους  διαλόγους  με χιούμορ , πολύ καλούς ηθοποιούς και όμορφη μουσική επί σκηνής. Οι συντελεστές του έργου προβλημάτισαν, διασκέδασαν το κοινό σε μια πολύ αξιόλογη παράσταση!

Οι εξαιρετικοί οι συντελεστές της παράστασης, είναι ο ηθοποιός Γιώργος Τσαγκαράκης που υπογράφει το  σενάριο και τη σκηνοθεσία,  ο Δημήτρης Κουφαλάκης μουσικός επί σκηνής, και ο ηθοποιός Φώτης Λαζάρου.

Πριν την έναρξη της παράστασης ο Πρόεδρος του Εργατ/κού Κέντρου, Γιώργος Κωνσταντίνου, μίλησε για την ανάγκη πολιτιστικών εκδηλώσεων, την προσπάθεια του Εργατ/κού Κέντρου να αγκαλιάσει τον πολιτισμό, αλλά κυρίως μέσω του πολιτισμού να απευθυνθούμε πλατειά στην εργατική τάξη του νησιού μας.

Ο πολιτισμός είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι εμπόρευμα. Όμως σε συνθήκες εξαντλητικές με 12  και 13 ώρες δουλειάς  είναι αδύνατον οι εργαζόμενοι και κυρίως στον τουρισμό να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία παράσταση ακόμα και σε μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή.  

Από την άλλη είναι τρομερός ο αγώνας που κάνουν και οι καλλιτέχνες με σκοπό να παραμείνουν στη δουλειά τους στο επάγγελμα τους, αλλά κυρίως να μην υποταχθούν στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που εξαφανίζει κάθε διαφορετική φωνή προβάλλοντας μία ιδεολογική ομοιομορφία σε βάρος της πρωτοπόρας λαϊκής δημιουργίας. Χαρακτηριστικό  είναι το παράδειγμα που είδαμε στο χώρο των μουσικών και του πολιτισμού αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την προσπάθεια των νατοϊκών κυβερνήσεων να υποταχθεί ο πολιτισμός στην νατοϊκή προπαγάνδα και να αναγκαστούν οι καλλιτέχνες να διαλέξουν είτε το ένα στρατόπεδο είτε το άλλο.

 

  Οι πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου στα θέματα του πολιτισμού θα συνεχιστούν με αμέσως επόμενο  σταθμό το Σάββατο  16 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο κηποθέατρο Αυριακός με την παράσταση από το  Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας με την παράσταση « Όνειρο θερινής  νυκτός»  του Σαίξπηρ.

®    Ευχαριστούμε θερμά επίσης τον Μπάμπη Συγούρο για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού από την παράσταση.

Από τη Διοίκηση