Κυριακή 9 Απριλίου 2023

#ΕΚΖ #ΑΓΕΖ Οι Αγώνες Φιλίας Στέφθηκαν με Επιτυχία (φωτο) #Περήφανοι_για_τη_Συνεργασία_&_Τα_Παιδιά_μας


Παιδικά γέλια γέμισε το Σάββατο το πρωί ο στίβος στο γήπεδο της Ζακύνθου, καθώς το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και η ΑΓΕΖ συνδιοργάνωσαν για τρίτη χρονιά αγώνες στίβου για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, διεκδικώντας παράλληλα στήριξη του μαζικού αθλητισμού με σύγχρονους χώρους άθλησης για τη νεολαία και επαναλειτουργία του κλειστού προπονητηρίου του Δημοτικού Σταδίου στο νησί.


Στους αγώνες πήραν μέρος περίπου 200 παιδιά, υπό το βλέμμα των γονέων τους, που βρέθηκαν στις κερκίδες, χειροκροτώντας και στηρίζοντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων. Πραγματοποιήθηκαν αγώνες 50, 60, 80, 400 και 1.000 μέτρων για αγόρια και κορίτσια. Επίσης, αγώνες άλματος μήκους και σφαιροβολίας για αγόρια και κορίτσια. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε αγωνίσματος.


Πριν την έναρξη των αγώνων, βραβεύτηκαν επίσης, παιδιά, αθλητές της ΑΓΕΖ με διακρίσεις το 2022 σε Πανελλήνιους αγώνες σε διάφορα αθλήματα και συγκεκριμένα οι:

Ρωξάνη Μαρίνου: 1η στον ακοντισμό στο Πανελλήνιο Λυκείων, 5η στην Παγκόσμια γυμνασιάδα στη Γαλλία.

Παναγιώτης Μεράη: 5ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σφαιροβολίας Κ-18 στον Βόλο, πιάνοντας το όριο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες στην κατηγορία του, όπου θα συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα.

Διονύσης Ζούγρας: 1ος στα 150 μ. Κ-16 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (3ος όμιλος), με την 6η επίδοση Πανελλαδικά.

Κωνστανίνος Μαρίνος: 1ος στη σφαιροβολία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 (3ος όμιλος), με την 1η επίδοση στην Ελλάδα.

Πέτρος Κόττης - Διονύσης Πυριόχος - Αναστάσιος Κλάδης - Διονύσης Ζούγρας: 3η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ80 στην κατηγορία κ-16 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (3ος όμιλος).

Νικολέτα Καρατζά: 3η θέση στα 3.000 μέτρα βάδην στην κατηγορία Κ-16 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (3ος όμιλος).
Προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες

Στον χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες και όλους όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Είμαστε περήφανοι σαν Εργατικό Κέντρο για τη συνεργασία με την ομάδα της ΑΓΕΖ, με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και προπονητές, τον Νίκο Ακτύπη και τη Μάγδα Γαζέα, αλλά και όλους τους προπονητές, αθλητές του στίβου, που τόσα χρόνια αναδεικνύουν τον Αθλητισμό που προσφέρει διέξοδο, όταν την ίδια ώρα στη Ζάκυνθο, για τη νεολαία δεν υπάρχει εύκολα τέτοια διέξοδος, θερίζουν τα ναρκωτικά. 

Και για αυτούς τους λόγους, είναι ακόμα πιο σπουδαία η δουλειά αυτών των ανθρώπων, όταν μάλιστα γίνεται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες».

Στάθηκε, τέλος, και στην ανάγκη ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών και στο νησί, υπογραμμίζοντας και τη σημασία της συνολικής προσπάθειας της ΑΓΕΖ, σημειώνοντας την ανάγκη να βοηθηθεί, όπως και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία, από την πολιτεία.