Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

#ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ_ΣΥΣΚΕΨΗΣ #ΕΚΖ_ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 1ος ΣΤΑΘΜΟΣ Η Γ.Σ. 7/4/23 19:00 #ξενοδοχοϋπαλλήλων


Με συμμετοχή διοικήσεων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη προγραμματισμού δράσης του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου το απόγευμα της Δευτέρας.

Αποφασίστηκε, η απεργία την 1η Μάη, να αποτελέσει άλλον ένα σημαντικό αγωνιστικό σταθμό της δράσης του συνόλου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο νησί και η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα και τη δράση που αναπτύχθηκε και στη Ζάκυνθο για να μην ξεχαστεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη, με βάση και τις δύο 24ωρες απεργίες. Συμφωνήθηκε η συνέχιση των πρωτοβουλιών από κοινού και με τη Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν και το δικό τους ξεχωριστό τόνο.

Μπροστά και στη νέα τουριστική περίοδο, αντίστοιχα, αποφασίστηκε στήριξη όλων των δράσεων του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού, για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις, τήρηση των ωραρίων, ρεπό κ.α..

Πρώτος σταθμός σε αυτή την πορεία, συμφωνήθηκε να είναι η συμμετοχή και με παρουσία εκπροσώπων των Διοικήσεων τους, όλων των σωματείων – μελών της δύναμης του ΕΚΖ, στη Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 7 μ.μ. Τονίστηκε, ότι πρόκειται για ζήτημα, που ουσιαστικά «αγκαλιάζει» σχεδόν το σύνολο των οικογενειών στο νησί, εφόσον στον κλάδο απασχολούνται σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων πολλοί εκτός Ζακύνθου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της ετήσιας απολογιστικής Διοικητικής και Οικονομικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, για το Σάββατο 22 Απρίλη.