Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

ΕΚΖ: Δύο φορτηγά Αλληλεγγύης για τους Λαούς Τουρκίας και Συρίας #Νέα_Αναχώρηση #ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ_Η_ΔΥΝΑΜΗ_ΤΟΥ_ΛΑΟΥ_ΜΑΣ!


Με δύο φορτηγά που αναχώρησαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από τη Ζάκυνθο, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση αποστολής υλικών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


                                                                             Ζάκυνθος 13/04/2023


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Ολοκληρώθηκε, με την αποστολή του τελευταίου φορτίου των υλικών που συγκεντρώθηκαν στο Εργατ/κό Κέντρο, η έκφραση αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Β. Συρίας.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου ευχαριστεί τους εργαζόμενους του νησιού , τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους όσους ανταποκρίθηκαν άμεσα, από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμά μας, και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό.

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και άμεση, με αποτέλεσμα η πρώτη αποστολή να γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τους σεισμούς. Συνολικά εκατοντάδες κούτες με υλικά πρώτης ανάγκης απεστάλησαν από τη Ζάκυνθο μέσω του Εργατ/κού Κέντρου στην Τουρκία και στη Συρία, ενώ παραδόθηκε ήδη η τελευταία αποστολή, η οποία θα πάει άμεσα, μέσω του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων της Τουρκίας, στον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, όχι μόνο οι λαοί της Τουρκίας και της Β. Συρίας αλλά και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και στο νησί μας . 
Υπάρχουν πολλές οικογένειες που κάτω από το βάρος των αυξήσεων, των φόρων, των ανατιμήσεων σε βασικά είδη κατανάλωσης, δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να τα βγάλουν πέρα.

Και στο νησί μας υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους όπως π.χ. στον κλάδο των εργαζομένων στον τουρισμό, που έχει λήξει το επίδομα ανεργίας τους από το Γενάρη.

Το Εργατ/κό Κέντρο και τα σωματεία του νησιού, στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για να περάσουν με αξιοπρέπεια τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, με προσφορά αλληλεγγύης σε δεκάδες εργαζόμενους.

Ευχόμαστε καλές γιορτές με δύναμη και υγεία.

Από τη Διοίκηση