Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

#ΕΚΖ: Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία 20/1/24 Σάββατο 11:00 στο Δήμο Ζακύνθου #ΤΩΡΑ_ΔΩΡΕΑΝ_ΝΕΡΟ_ΣΤΟΥΣ_ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ #ΕΠΙΤΑΞΗ_ΤΩΝ_ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ_ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ


ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου καλεί τους κατοίκους της πόλης , τα σωματεία του νησιού , τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στο Δήμο Ζακύνθου.

Δεκάδες συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι μέχρι και σήμερα, αν και έχουν αιτηθεί, δεν έχουν πάρει νερό. Η κατάσταση δυσκολεύει για τους κατοίκους μέρα τη μέρα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή
 και απαιτούμε :

Να κάνουν άμεσα επίταξη των υδροφόρων. Την ώρα που το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πολύς κόσμος στερείται το νερό πολλοί από τους υδρομεταφορείς μοσκοπουλάνε το ήδη ακριβό νερό.

Να εγκατασταθεί κλιμάκιο τεχνικών από τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση αποκατάσταση του δικτύου και την άμεση προμήθεια των κατοίκων με νερό.

Να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για τον πλήρη και σωστό καθαρισμό των ντεπόζιτων και σωληνώσεων των κατοίκων. Να αναλάβει ο Δήμος το κόστος.

Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους υπέστησαν ζημιές.

Να αντικατασταθεί πλήρως το απαρχαιωμένο και, όπως αποδείχτηκε, άκρως επικίνδυνο δίκτυο και να επεκταθεί, ώστε να καλύψει το σύνολο των λαϊκών αναγκών σε ύδρευση με συνεχή παροχή νερού.

Ζάκυνθος, 18 Ιανουαρίου 2024


Από τη Διοίκηση