Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

#Παρέμβαση_στα_Lidl: Ενάντια στη Λειτουργία του, σήμερα Καθαρή Δευτέρα! (ΦΩΤΟ)#ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ_ΤΟΜΕΑ_ΝΟΜΟΥ_ΖΑΚΥΝΘΟΥ



ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παρέμβαση στα Lidl ενάντια στη λειτουργία του σήμερα Κ. Δευτέρα! (ΦΩΤΟ)



Παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ της πολυεθνικής Lidl, ενάντια στη λειτουργία του σήμερα αργία της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποίησε το πρωί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου.

Καταγγέλλοντας ότι ουσιαστικά ο όμιλος ξεκινά το "χορό" για την κατάργηση των αργιών και των Κυριακών, μέλη του συνδικάτου, μοίρασαν ανακοινώσεις στο προσωπικό, κάλεσαν ταυτόχρονα σε αλληλεγγύη τους υπόλοιπους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

«Είναι προκλητικοί γιατί την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος για 15 δις. ευρώ ετήσιο τζίρο στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά με κάθε μορφή ευέλικτης σχέσης εργασίας, παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια τους και μετά βίας ο μισθός που παίρνουν τους βγάζει μέχρι τα μισά του μήνα.

Είναι προκλητικοί γιατί αντί οι εργαζόμενοι να περάσουν την ημέρα με την οικογένεια και τα παιδιά τους, τους αναγκάζουν να δουλέψουν , όταν καθημερινά τους εξοντώνουν με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την εργασία Κυριακές», τόνισε το σωματείο απαιτώντας «όχι δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες».

Σημειώνοντας ότι το ωράριο και η ζωή των εργαζομένων η εργοδοσία θέλει να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με κάθε είδους ευέλικτη σχέση, κάλεσαν να μην δώσει κανένας τη συγκατάθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να γενικευτεί παντού αυτή η τακτική να απελευθερωθούν ωράρια.

Δηλώνοντας ότι η κίνηση αυτή πρέπει να βρει τους εργατοϋπαλλήλους απέναντι, να γίνει ξεκάθαρο το «όχι στην κατάργηση των αργιών και των Κυριακών», το συνδικάτο κάλεσε και σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του, μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Κωνσταντίνου.