Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΩΝ #ΣΩΜΑΤΕΙΟ_ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ_ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ_ΤΟΜΕΑ_ΝΟΜΟΥ_ΖΑΚΥΝΘΟΥ


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μέλος  της Ο.Ι.Υ.Ε  & του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου

Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5 /  Τηλ: (26950 - 42389) & fax: (26950 – 26209)

E-mail:idiotikoizak@gmail.com

OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΩΝ

Συνάδελφοι – σες , 

 Ξεκινώντας τον χορό για την κατάργηση και των αργιών , η εργοδοσία των LIDL θα έχει ανοιχτά τα καταστήματα την καθαρά Δευτέρα  όπως και τα σούπερ μάρκετ 

«Market In».

Είναι προκλητικοί γιατί την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος για 15 δις. ευρώ ετήσιο τζίρο στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι  λιώνουν στη δουλειά με κάθε μορφή ευέλικτης σχέσης εργασίας,  παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια τους και μετά βίας ο μισθός που παίρνουν τους βγάζει μέχρι τα μισά του μήνα.

Είναι προκλητικοί γιατί  αντί οι εργαζόμενοι να περάσουν την ημέρα με την οικογένεια και τα παιδιά τους,  τους αναγκάζουν να δουλέψουν , όταν καθημερινά τους εξοντώνουν με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την εργασία Κυριακές .

Επιβεβαιώνεται πως το ωράριο και η ζωή των εργαζομένων διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους όταν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με κάθε είδους ευέλικτη σχέση. 

Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του νησιού μας  να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Αύριο θα γενικευτεί παντού η απελευθέρωση των ωραρίων , των ημερών , των αργιών , αύριο τα παιδιά μας θα δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα  για 7 ημέρες την εβδομάδα.

H κίνηση αυτή πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι και να γίνει ξεκάθαρο το όχι στην κατάργηση των αργιών και των Κυριακών.

Συνάδελφοι  - σες, 

Απάντηση για τη συνολική επίθεση στον εργάσιμο χρόνο, στο χτύπημα της Κυριακής και των αργιών, στη συνολική κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, στους μισθούς και στην υγεία των εργαζομένων είναι ο ανυποχώρητος, συλλογικός, ταξικός αγώνας, οι πρωτοβουλίες των σωματείων που ξεκινούν από τους χώρους δουλειάς ώστε να μην περάσουν στη ζωή και στη συνείδηση των εργαζομένων οι ανατροπές του αιώνα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ  ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ

 ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Από την Εφορευτική Επιτροπή