Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

#EKZ_1η_ΜΑΗ Δελτίο Τύπου & Στιγμιότυπα απ' τη Συγκέντρωση-Συναυλία στη Πλ. Α Μάρκου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ χαιρετίζει την σημερινή απεργία της Πρωτομαγιάς και την συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας και των συνταξιούχων στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Μάρκου. Χαιρετίζουμε την καθολική απεργία των ναυτεργατών, των οικοδόμων στα εργοτάξια της πόλης και τους δεκάδες απεργούς που ο καθένας ξεχωριστά στο δικό του χώρο δουλειάς ύψωσαν το ανάστημα τους και απέργησαν. Εργαζόμενοι από ξενοδοχεία, πολυκαταστήματα, τουρισμό που δεν φοβήθηκαν και έκαναν το βήμα κ.ά.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του συντονιστικού των μαθητών να συμμετέχει στην απεργία και να χαιρετίσουν με εκπρόσωπο τους. Ευχαριστούμε τους μουσικούς Πολυστάρη Γιάννη και Σελίμη Ζωή για το πλούσιο και όμορφο αφιέρωμα τους στο εργατικό τραγούδι.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης των εργατών σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Η ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου ότι απόχρωση και να έχουν, ενάντια στην εργατική τάξη δείχνει ότι η οργάνωση και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος.

Ειδικά στο νησί μας στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια του σωματείου ξεν/λων και εργαζομένων στον τουρισμό για την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει:

Αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων 
Ανθρώπινα ωράρια και ρεπό ,
Συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς
Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής για τους εργαζόμενους εκτός Ζακύνθου.

Στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου Οικοδόμων για μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές και όχι στην εντατικοποιήση της δουλειάς και την κατάργηση της Κυριακατικης αργίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό μιας σειράς κλαδων στο νησί, που στενάζουν το καλοκαίρι από τα απάνθρωπα ωράρια, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τους μισθούς που εξανεμίζονται σε λίγες μέρες.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στο εμπόριο, στις τροφοδοσίες, στον τουρισμό να κάνουν το βήμα, το Εργατικό >Κέντρο, τα σωματεία του νησιού τους απλώνουμε το χέρι για την οργάνωση και την διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Το μυαλό μας και η καρδία μας είναι επίσης στον Παλαιστινιακό λαό που σφάζεται από τον ισραηλινό στρατό και στους λαούς όλων των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο για τα κέρδη των αφεντικών.

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ καταγγέλλει την προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας του κ. Στασινόπουλου που θεωρούν τους 8μηνίτες ομήρους και τους έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται να απεργήσεις γιατί θα χάσεις την δουλειά σου. Ιδιαίτερα θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική τη στάση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης Καρδιανού, εκλεγμένου με την παράταξη Στασινόπουλου της Ν.Δ,

Βίντεο απ' την εφημερίδα Ημέρα της Ζακύνθου 

 ο οποίος προκαλούσε εκλεγμένους συνδικαλιστές βρίζοντας και μάλιστα είχε το θράσος να καλέσει και την αστυνομία την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς!!

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα έχει τεράστια εμπειρία χρόνων. Έχει σταθεί όρθιο σε σκοτεινές περιόδους. Δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά

Ζήτω η ταξική πάλη των λαών

Από τη Διοίκηση

Δες ακόμη 
Από μετάδοση live στο fb του δημοσιογράφου: 
                



Στιγμιότυπα απ' την Συναυλία με τους: 
Γιάννη Πολυστάρη 
και τη Ζωή Σελίμη