Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΤΟ ΕΚΖ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ "LEVANTE DI MARE"

 


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, με το υπ’ αριθμ. 801/13-5-2024 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του, με ομόφωνη απόφαση και πλήρη απαρτία προκήρυξε 24ωρη απεργία από την Δευτέρα 13 Μάη και ώρα 18:00 μ.μ. στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, με προοπτική κλιμάκωσης, στηρίζοντας τους ναυτεργάτες και τα δίκαια αιτήματά τους για :

Αναδρομικά 2023-2024 σε ποσοστό 6 και 5%

Μισθός ελλείποντος ναυτικού ( μειωμένης σύνθεσης )

Να καλύπτονται με τη Σ.Σ.Ε. πορθμείων

Να τηρούνται τα ωράρια πορθμείου

Αναγραφόμενο ωράριο αναρτημένο στη τραπεζαρία

Ρεπό – ξεκούραση

Ώρες ανοικτές (ότι ώρες δουλεύει το καράβι να πληρώνονται)

Να αποδοθούν όλες οι παράνομες κρατήσεις από το 2020 (κουμπαράς)

Καλούμε τα σωματεία , τους εργαζόμενους του νησιού τώρα στο λιμάνι, να μη φύγει καράβι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Μετά την δυναμική κινητοποίηση των ναυτεργατών του πλοίου «Mare di Levande», τη συμπαράσταση που είχαν από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, συνδικάτα και εργαζόμενους στο νησί, λύθηκε η απεργία που είχε προκηρυχθεί από χθες το απόγευμα και ως σήμερα Τρίτη απόγευμα, στα πλοία της γραμμής Ζακύνθου - Κυλλήνης, με κύρια αιτήματα την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων και τήρηση των ωραρίων εργασίας των εργαζομένων.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, «Levande Ferries» που εκμεταλλεύεται τη γραμμή, δεσμεύτηκε να συναντήσει σήμερα Τρίτη τους ναυτεργάτες, με σκοπό να εξετάσει την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι απεργία για τα συγκεκριμένα πλοία (της Levande) είχε προκηρύξει επίσης και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.