Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΕΚΖ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ (11:00 * 25/6/24) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων των μαθητών της Ζακύνθου την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Δημαρχείο Ζακύνθου, για το πολύ σοβαρό θέμα της σχολικής στέγης.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κατάσταση στα σχολεία του νησιού μας παραμένει δραματική όσον αφορά τις ασυντήρητες και παλιές κτιριακές υποδομές, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση, ούτε σχεδιασμός για το πως θα προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες. Το γονεϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί επανειλημμένα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και τους αναγκαίους ελέγχους που πρέπει να λάβουν χώρα, ειδικά σε ένα άκρως σεισμογενές νησί όπως είναι η Ζάκυνθος.

Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πολιτική των Κυβερνήσεων και των Τοπικών αρχών που ζυγίζουν τα πάντα στη λογική κόστους-οφέλους, που, ακολουθώντας τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατευθύνουν τους πόρους στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της σχολικής κοινότητας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Φτάνει πια η κοροϊδία! Δε θα ανεχτούμε άλλο γενικολογίες και κούφιες δικαιολογίες την ώρα που ταβάνια και πόρτες καταρρέουν, με αποκορύφωμα την τραγική απώλεια του μαθητή στις Σέρρες. Εμείς οι εργαζόμενοι κάνουμε υπόθεση δική μας τη ζωή, τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας!

Ειδικά στη Ζάκυνθο, είναι πρόκληση να ξεφυτρώνουν 5στερα ξενοδοχεία με πακτωλούς χρηματοδοτήσεων από τη φοροαφαίμαξη εμάς των εργαζομένων, και από την άλλη να μην έχουμε ασφαλή σχολεία!

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων των μαθητών της Ζακύνθου την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου και απαιτούμε:

Εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις.

Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη των σοβαρών προβλημάτων.

Να παρθούν άμεσα μέτρα για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία με βάση τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών!


Από τη Διοίκηση