Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Το ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στην Ελευσίνα


Με καπνογόνα, συνθήματα, χειροκροτήματα, αγκαλιές και με μια μεγάλη συγκέντρωση υποδέχτηκε η εργατούπολη της Ελευσίνας τη μεγάλη πορεία για την ανεργία στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Από την είσοδό της ως και εκεί ολόκληρη η πόλη σείστηκε από τα συνθήματα των διαδηλωτών που «αγγίζουν» πλέον τον τελικό προορισμό της μεγαλειώδους αυτής πορείας των 220 χιλιομέτρων από την Πάτρα στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αύριο το απόγευμα στις 18.00.
Η πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ήταν στολισμένη από τα πανό των σωματείων, συνδικάτων και φορέων του Θριασίου. «Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων. Είναι ώρα αγώνα».
Τους οδοιπόρους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς που αφού χαιρέτισε την «ιδιαίτερα σημαντική αυτή πρωτοβουλία» είπε ότι «ελπίζουμε ως δήμος να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας, τη φιλοξενία» και ο Άκης Δουλόπουλος, πρόεδρος του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής που στο χαιρετισμό του σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Τα ταξικά σωματεία μας στην περιοχή του Θριασίου χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την στήριξη και συμμετοχή μας στη μεγαλειώδη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα. Μια πορεία που από την Παρασκευή έχουμε την τιμή να περνάει από τις εργατικές μεγαλουπόλεις του Θριασίου, από τις γειτονιές μας και από τα εργοστάσια. Στο Θριάσιο πεδίο, στη μεγάλη αυτή βιομηχανική ζώνη, που βιώνουμε από πρώτο χέρι την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, το λουκέτο των επιχειρήσεων, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εργοδοτική τρομοκρατία που τείνουν να γίνουν καθεστώς.
Άμεσα και με αίσθημα ευθύνης τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του κομμουνιστή - αγωνιστή δημάρχου της Πάτρας, γιατί το ζήτημα της ανεργίας, γιατί η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μας αφορά όλους» (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του).
Καταχειροκροτούμενος, ανεβαίνει στο βήμα ο Κ. Πελετίδης «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος. Τις τύχες αυτής της υπόθεσης θα τις πάρουμε εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι στα χέρια μας. Μπορούμε να χτίσουμε, μπορούμε να κάνουμε κουμάντο. Δεν είναι εξυπνότεροι. Γιατί; Δεν είναι εργάτες. Ο εργάτης είναι μεγαλείο ξέρει να κάνει κουμάντο και ξέρει να κάνει τα πάντα», σημείωσε κάτω από τα χειροκροτήματα. «Να σπάσουμε αυτήν την αδικία. Δεν μπορεί να υπάρχουν οι δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και για το κέρδος κάποιων αυτό να μη γίνεται. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά», τόνισε. (Δείτε εδώ την ομιλία του).
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκά τραγούδια κι ένα μικρό γλέντι.
Επόμενος σταθμός, αύριο το πρωί στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, από Ελευσίνα - Σύνταγμα