Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ανακοινωση του ΕΡΓΑΤ/κου Κέντρου για την τριήμερη απεργιακή μάχη κατά του νόμου λαιμητόμου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου χαιρετίζει τους  εργαζόμενους που απέργησαν και συμμετείχαν επί τρεις ημέρες στη μεγάλη μάχη που δώθηκε ενάντια στο Νόμο-λαιμητόμο, παρά την μεγάλη τρομοκρατία που επιβλήθηκε στους χώρους δουλειάς με πρόσχημα την έναρξη της τουριστικής σεζόν και παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον αιφνιδιαμό που επιχείρησε (φέρνοντας μες στο Σαββατοκύριακο το νομοσχέδιο) για να συναντήσει λιγότερες αντιδράσεις
 Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και τις τρεις ημέρες στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και εδώ στη Ζάκυνθο, έδωσαν την απάντηση στην Κυβέρνηση, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στην συνείδηση των εργαζομένων το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνεια και διαλύει τις οικογένειες με την τρομερή φορολογία που επιβάλλει.

 Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της Ζακύνθου, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες που συμμετείχαν στις  συγκεντρώσεις, στην μηχανοκίνητη πορεία και στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν.

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες της Ζακύνθου που εδωσαν βροντερό και καθολικό παρών στην απεργία, χαιρετίζουμε τους εμπόρους και τους ΕΒΕ που έκλεισαν καθολικά τα καταστηματά τους την Κυριακή 8 Μάη.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο συγκέντρωσης δυνάμεων στην ταξική γραμμή πάλης για νικηφόρες μάχες, για την τελική νίκη. Δώσαμε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται. 

Η απεργιακή μάχη στις 8 Μάη που έγινε και ο γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, έφερε στην επικαιρότητα τα συνθήματα της ματωμένης πρωτομαγιάς του Σικάγο, 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, 8 ώρες ανάπαυση. 

Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, για την βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης, για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!    
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Από τη Διοίκηση