Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Η εργατική τάξη ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους»


Με τη διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «Η εργατική τάξη ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους», ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ η πρώτη μέρα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση πήραν μέρος 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 χώρες, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους.
Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Τόνισε την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εργαζομένων και στους αγώνες στις χώρες τους. Ευχαρίστησαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη διεθνιστική του αλληλεγγύη και πρόσφεραν αναμνηστικά, σημαίες και εμβλήματα των σωματείων τους, με συνθήματα και σύμβολα της ενότητας της εργατικής τάξης, της αλληλεγγύης, της, του αγώνα της ενάντια στην εκμετάλλευση.
Οι απεργιακοί αγώνες στη Γαλλία και την Ινδία, τα δεινά του Συριακού και του παλαιστινιακού λαού, οι προσπάθειες για οργάνωση των εργαζομένων σε Νότια Αφρική και Ισπανία, οι δεσμοί του ελληνικού λαού με τους λαούς της Τουρκίας και της Σερβίας, οι περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας για τους εργαζόμενους στην Αγγλία, οι νομοθετικές ρυθμίσεις της ιταλικής κυβέρνησης που σπρώχνουν τους εργαζόμενους στη σύγχρονη σκλαβιά, είναι μερικές από τις πλευρές που τέθηκαν από τους συνδικαλιστές που πήραν το λόγο. Χαιρετισμοί έγιναν ακόμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κούβας, της Πορτογαλίας, της Σρι Λάνκα, της Βραζιλίας, του Παναμά, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Κύπρου, της Χώρας των Βάσκων.