Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ


 Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίματα, πολύ περισσότερο που καθημερινά αυξάνεται ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα των κατοίκων της πόλης, με τον όλο και μεγαλύτερο όγκο των σκουπιδιών να συσσωρεύεται ,
 καλεί τη δημοτική αρχή, τα συναρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις ενέργειες, χωρίς καμιά άλλη αναστολή, για άμεση λύση του προβλήματος.



 Το ζήτημα των απορριμάτων ταλανίζει το νησί τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα.

Η αυτονόητη απαίτηση για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων  παραμένει ένα ανεκπλήρωτο ζητούμενο.

Οι λύσεις που κάθε φορά δίνονται δεν είναι στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γιατί μέσα από την απαξίωση εποφθαλμιούν επιχειρήσεις που θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορρριμάτων με σκοπό το κέρδος. Αυτό αποδεικνύει και η χωματερή στον Αγαλά που οι χειρισμοί ήταν τέτοιοι που ακόμα και σήμερα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα .

 Η δήθεν «ανικανότητα» των δημοτικών αρχών στη σωστή διαχείριση των απορριμάτων μέχρι σήμερα, αναδεικνύει την γενικότερη αντιμετώπιση, το αντιλαϊκό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αφού όχι μόνο ελάχιστα έχουν γίνει, αλλά και προωθείται γοργά η ιδιωτικοποίηση, (παράδειγμα η Ανακύκλωση), η εφαρμογή αντιπεριβαλλοντικών μεθόδων και τεχνολογιών, η αύξηση των εξοντωτικών τελών σε βάρος των δημοτών.

 Τεράστιες επίσης είναι και οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης που, μέσω των μνημονίων, απαγορεύουν τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ως εκ τούτου στο ΦΟΣΔΑ και στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να προωθούνται οι λογικές της ιδιωτικοποίησης.

 Το Εργατ/κό Κέντρο μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι της Ζακύνθου με τον όγκο των απορριμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους, θα πάρει όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες το αμέσως προσεχές διάστημα για σχεδιασμό και δράση. 

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! 

Από τη Διοίκηση