Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7:30 ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΣΤΗ πρώην ΝΟΜΑΡΧΊΑ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. ομόφωνα αποφάσισε, στη συνεδρίαση της 27/3/2017, την συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη (ημέρα συνεδρίασης του eurogroup), ενάντια στα νέα μέτρα που έρχονται. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση.


 Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, σε νέες μειώσεις σε μισθούς, στις συντάξεις, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους "κόφτες", στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Eχουν συμφωνήσει ακόμα στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο, στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο. Τι άλλο θα περιμένει ο λαός για να τους βάλει φρένο;

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με "τα μέτρα και αντίμετρα"!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά.

Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία! Μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση γα τα ζητήματα που καίνε το νησί μας, των σκουπιδιών και του Νοσοκομείου η απάντηση στην Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα πρέπει να είναι μαζική , με καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί.

Η τεράστια συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και την απεργία απέδειξε ότι η μαζικότητα, οι αποφάσεις μέσα από τα συλλογικά όργανα, η οργάνωση στα σωματεία, η πλατιά ενημέρωση είναι ο δρόμος για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων μας και παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ πρωην ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 Από τη Διοίκηση