Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Με ταινία στο Cine Foskolos, Ποδηλατοδρομία και Απεργία το Εργατικό Κέντρο για την Εργατική πρωτομαγιά

ΑΠΕΡΓΙΑ ME ANOIKTH HMEPOMHNIA AN ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 
ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ ΩΡΑ 10.00πμ στο παλιό εργατικό κέντρο 




Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά Το ΔΣ του ΕΚΖ με παρουσία και προέδρων από σωματεία του δημοσίου συνεδρίασε στις 11/4 και αποφάσισε
Να προκηρύξει 24ωρη απεργία όποια μέρα τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τα νέα επώδυνα μέτρα που ξεσκίζουν τις σάρκες της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων στη βουλή. 


Το κάλεσμα συναίνεσης που απευθύνει η κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τα κόμματα τα οποία έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και στηρίζουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης.

Απευθύνεται κύρια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που καλούνται στο όνομα των δήθεν εθνικών στόχων, της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ψευδεπίγραφης σταθερότητας, να συναινέσει σε παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων του.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της που προσπαθεί να πείσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα για καλούς και κακούς ΕΕ και ΔΝΤ. Επιχειρεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί ΔΝΤ-ΕΕ, όλοι οι «θεσμοί» έχουν κοινή γραμμή, για να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων με νέα αντιλαϊκά μέτρα.  

Για την 1η Μάη οργανώνουμε τριήμερο δράσης Σαββάτο 29 Απρίλη 11.30πμ στο Cine Foskolos προβολή αντιπολεμικής ταινίας Κυριακή 30 Απρίλη 11.00 πμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

 Δευτέρα 1η Μάη συγκέντρωση στο παλιό Εργατικό Κέντρο ώρα 10πμ με συναυλία.

Μπροστά στα κέρδη τους οι πλουτοκράτες δεν θα διστάσουν να αιματοκυλήσουν τους λαούς. «Ο πόλεμός τους γκρεμίζει ότι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους». Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τον πόλεμο. Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σφαγές.

Πάλη ενάντια στον εθνικισμό τον σωβινισμό και το ρατσισμό, η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, η απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Πάλη κατά της περιστολής συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών, κατά της στρατιωτικοποίησης.

 Η απαγόρευση και περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, η νομοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες (lock out), οι ειδικές οικονομικές ζώνες είναι ανοιχτό μέτωπο πάλης, περιλαμβάνεται στο 3ο μνημόνιο και είναι μέρος της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης θεσμών.

Βρισκόμαστε ήδη στην προετοιμασία για να απαντηθούν μαζικά μαχητικά με απεργιακό αγώνα. Το μέτωπο για τις συνδικαλιστικές και άλλες δημοκρατικές ελευθερίες είναι μόνιμο μέτωπο για εμάς όχι μόνο για τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, αλλά δουλειά που προετοιμάζει τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να μην αποδεχτούν την απαγόρευση συγκεντρώσεων, απεργιών, γενικά της μαζικής πολιτική δράσης των ταξικών δυνάμεων, των κομμουνιστών. Αντίστοιχα η πάλη κατά της στρατιωτικοποίησης είναι σημαντική για την προετοιμασία από τώρα.

Να μην περνάει η ανοχή πολύ περισσότερο η αποδοχή κάτω από την αστική προπαγάνδα νέων νόμων και μηχανισμών καταστολής, παρακολούθησης, επέμβασης (κάμερες παντού, παρακολούθηση συνομιλιών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ηλεκτρονικό εισιτήριο, νέες μονάδες καταστολής, ασκήσεις αντιμετώπισης πλήθους, τρομονόμοι, πολιτική επιστράτευση κλάδων κ.α.).

Η υποτίμηση ανάδειξης, καταγγελίας, δράσης γύρω από τέτοια αιτήματα είναι κίνδυνος. Αύξηση της επαγρύπνησης των συνδικάτων Να κλείσει η βάση της Σούδας, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκτός συνόρων.

Να γυρίσουν πίσω πλοία αεροπλάνα, φαντάροι, στρατιωτικές αποστολές Όχι δαπάνες πολεμικές, για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν Όχι στο μίσος των εθνικιστών τις στρατιωτικές προκλήσεις και την στρατιωτική αναμέτρηση στο Αιγαίο. Κύπρος Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μια Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες με αφέντη το λαό της ελληνοκύπριους, τουρκοκύπριους Αρμένιους, Λατίνους, Μαρωνίτες.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, σωματεία, φορείς, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, την νεολαία, το λαό, να συμβάλλουν στις εκδηλώσεις και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ΕΚΖ, για την πρωτομαγιά.

«Εργατική Πρωτομαγιά 2017 Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά». 

 Από τη Διοίκηση