Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. καταγγέλει την Κυβέρνηση, που δια μέσω του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υ.Π.Ε. , αντί να υλοποιήσουν τις δεσμέυσεις που ανέλαβε στη Ζάκυνθο προς την Διοίκηση του ΕΚΖ και άλλων φορέων και σωματείων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, για άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων, για κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου τόσο σε ιατρικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό, για ενίσχυση του ΕΚΑΒ κ.ά., προχωράει και σε μετακινήσεις χειρουργών όπως καταγγέλει σε ανακοινωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αποδυναμώνοντας και άλλο το νοσοκομείο μας.


 Οι μαζικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα την Γενική Απεργία στη Ζάκυνθο στις 15/3 και το τεράστιο συλλαλητήριο, ανάγκασαν και υπουργούς της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν το νησί.

Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μοναδας Εντατικής Θεραπείας Επανδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νησί.

Να επισκευαστεί και να συντηρήται ο αξονικός τομογράφος, να λειτουργήσουν μηχανήματα που είναι σε κουτιά λόγω έλειψης προσωπικού (μαστογράφος κ.ά) ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να εκδόσει επιτέλους το πόρισμα του θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη.

Διεκδικούμε δημόσιο νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Από τη Διοίκηση