Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αλληλεγγύη στο Λαό και τους Εργαζομένους του Μεξικού


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, εκφράζει την στήριξη και Αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους και τον λαό του Μεξικού, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του φονικού σεισμού που χτύπησε πριν λίγες ώρες.


Ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον κίνδυνο της μη ύπαρξης αντισεισμικής θωράκισης και ελέγχων σε δημόσια κτίρια, χώρους εργασίας και λαϊκές κατοικίες. Η τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Μεξικό είναι σήμα κινδύνου και για τους εργαζόμενους της Ελλάδας που βλέπουν ότι μια σειρά ζωτικές Υπηρεσίες (αντισεισμική θωράκιση, δασοπροστασία, έλεγχοι αξιοπλοΐας, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς κτλ) θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι σεισμοί είναι φυσικά φαινόμενα, αλλά ξανά και ξανά αποδεικνύεται ότι οι συνέπειες τους συνιστούν προμελετημένα εγκλήματα εναντίον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.


Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Μεξικού και παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε στο πλευρό σας.