Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Απαίτουμε από τη ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτέμβρη, καταγγέλλοντας τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει καθημερινά στη Ζάκυνθο, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε στους διερχόμενους, αλλά και στους συναλλασσόμενους με τη ΔΕΗ, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, με τον κόσμο να επικροτεί την σχετική πρωτοβουλία, αλλά και με τις μαρτυρίες του να καταδεικνύει την μεγαλύτερη διάσταση της οξύτητας του προβλήματος με διακοπές ρεύματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του ΕΚΖ, συναντήθηκε με τον εκτελών χρέη διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος της ΔΕΗ, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική της εταιρείας επικαλούμενος την βιωσιμότητά της. Επίσης, παραδέχτηκε ότι το 70% των οφειλών προς την εταιρεία προέρχεται από μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες του δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο 30% προέρχεται από λαϊκά νοικοκυριά.

Μάλιστα απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα της αντιπροσωπείας να τους αναφέρει έστω και μια διακοπή ρεύματος σε μεγάλη επιχείρηση στο νησί, λέγοντας ότι οι μεγάλες μονάδες εντάσσονται σε καθεστώς ρύθμισης, ενώ απασχολούν και εργαζόμενους.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι ήδη έχουν γίνει 750 διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά στο νησί, ενώ οι εντολές για άμεση εκτέλεση διακοπής ρεύματος αφορούν άλλες 2.500 περιπτώσεις τοπικών λαϊκών νοικοκυριών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΕΚΖ διεμήνυσαν ότι πέρα από τις τοπικές πρωτοβουλίες που θα συνεχιστούν με παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα ώστε να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, το ΕΚΖ θα κλιμακώσει τη δράση του, με τα σωματεία και τους φορείς του νησιού, προχωρώντας σε κινητοποίηση στην ΔΕΗ σε κεντρικό επίπεδο το επόμενο διάστημα