Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΗ Η ΜΝΗΜΗ –ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών
η εκδήλωση  για το πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθεί στο
ΝΕΟ Εργατ/κό Κέντρο 
 Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 19:00



Συνάδελφοι  - σες, 
Τιμάμε το Πολυτεχνείο, ως ένα γνήσιο λαϊκό ξεσηκωμό, που πήρε το χαρακτήρα της εξέγερσης ενάντια στη δικτατορία.


Τα μηνύματά του έχουν διαχρονική αξία και είναι απαραίτητο να τα γνωρίζει ο λαός και η νεολαία  γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, προϊόν της οποίας υπήρξε και η στρατιωτική δικτατορία.



Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί την κορύφωση του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα  των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 21 Απρίλη 1967.
Η χούντα υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα, ήταν καθεστώς της αστικής  τάξης, διώξεων   βασανιστηρίων, δολοφονιών, εξορίας και φυλακίσεων.  Αυτό το απέδειξε από την πρώτη μέρα. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα για τους κινδύνους που απειλούν τον ελληνικό λαό, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς.

Η Χούντα υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή.

Τα  συνθήματα "Έξω οι βάσεις", "Έξω το ΝΑΤΟ" που ήταν κυρίαρχα στο Πολυτεχνείο, είναι και σήμερα επίκαιρα.  

Πολύ περισσότερο  που και αυτή η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων, για στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ τη δημιουργία νέων βάσεων και επέκταση των παλιών και με το «Μακεδονικό»,  υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή, δηλαδή την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, πυροδοτώντας και οξύνοντας τον εθνικισμό στα Βαλκάνια.

Καλούμε  τους  εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό του νησιού να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στην δικτατορία, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση γιορτασμού το


Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 19:00 έξω από το  
Εργατ/κό Κέντρο.

Από τη Διοίκηση