Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!
Μετά το μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου αλλά και την έντονη μετασεισμική ακολουθία το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου απαιτεί την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αντισεισμικού σχεδιασμού ο οποίος θα είναι γνωστός και στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό της Ζακύνθου και  θα περιλαμβάνει :
1. Σημεία συγκέντρωσης μέσα στην πόλη της Ζακύνθου για όλες τις γειτονιές ξεχωριστά.
2. Έξοδο διαφυγής από την πόλη σε περίπτωση ρηγματώσεων στον παραλιακό δρόμο.
3. Σχέδιο εκκένωσης των σχολείων σε γνώση των γονέων ιδιαίτερα του 2ου και του 6ου Δημοτικού αλλά και σε Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς. 
που θα περιλαμβάνει και πρακτικές ασκήσεις ετοιμότητας από το σύνολο μαθητών – γονέων.
4. Σχέδιο εκκένωσης και διαφυγής από μεγάλους εργασιακούς χώρους που συγκεντρώνεται και μεγάλος αριθμός κόσμου όπως , Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες , Ξενοδοχεία , Δημόσιες Υπηρεσίες.
    Σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνούμε και με τις υποδείξεις της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αλλά και της Ένωσης Γονέων για ολιγομελή τμήματα στα σχολεία που τα παιδιά  να μην βρίσκονται κοντά σε τζάμια και σχέδια ασκήσεων πρακτικά.
   Σε όλα αυτά μας ανησυχεί, ιδιαίτερα και μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου, κατά πόσο το Νοσοκομείο μπορεί σε ένα ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή να ανταποκριθεί με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. 
    Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου σε συνεργασία με σωματεία και φορείς του νησιού θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αυτών των μέτρων. 

Από τη Διοίκηση