Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ - Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΤΙ «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ» Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Νεφελούδης  

ΣΤΗΝ «ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 


Το Δ.Σ. του ΕΚΖ αποφάσισε να μην παραβρεθεί στην κομματική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, που προσκλήθηκε, με ομιλητή τον κ. Νεφελούδη,  Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, που στήνοντας μια προεκλογική φιέστα ήρθε να μας μιλήσει για τους ξενοδοχοϋπάλληλους στην Ζάκυνθο και ήθελαν να ομορφύνουμε το κάδρο των φωτογραφιών που θα έβγαζαν.. 
 Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι ο νόμος του Βρούτση έγινε νόμος Αχτσιόγλου -  Βρούτση και πίσω από την κυβερνητική κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με Υπουργική Απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Η περίφημη επεκτασιμότητα της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την οποία πάλεψαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις επί χρόνια όπως το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, θα ήταν πραγματικά ολοκληρωμένη αν η κυβέρνηση και ο κ. Νεφελούδης υιοθετούσαν τις προτάσεις των 530 συνδικάτων μεταξύ αυτών και του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του νησιού την οποία πρόταση έφερε αυτούσια στην βουλή το ΚΚΕ και την καταψήφισαν τόσο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο - ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-. 
Έτσι σήμερα, η νέα κλαδική σύμβαση δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες στον τουρισμό να έχουν εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν θα πληρώνονται με την κλαδική σύμβαση, ενώ για πρώτη φορά δίνει το δικαίωμα για εργασία τριών μηνών χωρίς ρεπό (η πλέον αντεργατική κίνηση), μάλιστα τα επιπλέον ένσημα θα είναι στον αέρα καθότι δεν προβλέπεται ασφαλιστικά εργασία 30 ημερών!!!    
           Για αυτά δεν είπε κουβέντα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας…
Φυσικά στην μεταμνημονιακή εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παγιώνονται οι μνημονιακές μειώσεις πάνω από 15% γιατί τα κέρδη των ξενοδόχων, παρά τα ρεκόρ αφίξεων των τουριστών, δεν αντέχουν αυξήσεις για τους… είλωτες του τουρισμού.
      Συνεχίζουμε ως  Εργατ/κό Κέντρο, την μάχη για πραγματικές αυξήσεις μισθών, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου, κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό.
 Σε μονολόγους – διαλόγους και μάλιστα αφού τα έχουν ψηφίσει και σε «αναπτυξιακές φιέστες» δεν συμμετέχουμε.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  την  ΤΕΤΑΡΤΗ  28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ Ε.Κ.Ζ. 10.30 πμ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 19.00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΚΖ.


                                                                                                                       Από τη Διοίκηση