Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ -10:30 π.μ. ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, στη συνεδρίαση του την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας ενάντια στις απολύσεις του ΚΤΕΛ και για τοπικά δρομολόγια και αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού. 

 Στη συνεδρίαση επίσης αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας στις αρχές Φλεβάρη για τους ίδιους λόγους.

 Συνάδελφοι – σες,

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΚΤΕΛ Α.Ε.,παίρνοντας αέρα και από τον αντεργατικό Ν. Χατζηδάκη και από όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα, απολύει έμπειρους οδηγούς με χρόνια προϋπηρεσίας και προχωρά και ακόμη πιο πέρα απολύοντας μεταξύ αυτών και δυο εκλεγμένους συνδικαλιστές προσπαθώντας να ποινικοποιήσει  τη συνδικαλιστική δράση, να φιμώσει τη φωνή του σωματείου και των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο  δικαίωμα  τους στη δουλειά.

Παράλληλα έχει μειώσει και συμπτύξει τα δρομολόγια  από και στα χωριά ενώ σε βασικούς χώρους που θα έπρεπε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του νησιού, όπως στο Νοσοκομείο, δεν υπάρχουν καθόλου.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασι
    ακά δικαιώματα για όλο το προσωπικό του ΚΤΕΛ.
  • Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά.
  • Τοπικά δρομολόγια και αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού και όλων των ζακυθινών με ασφάλεια. Καθημερινά δρομολόγια για όλα τα χωριά του νησιού μας.

Και καλούμε τα σωματεία, τους φορείς , τους κατοίκους του νησιού στη μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 στο Γήπεδο και προετοιμάζουμε την απεργία στις αρχές Φλεβάρη.

  Ο αγώνας των συναδέλφων μας οδηγών είναι αγώνας όλων μας για δουλειά με δικαιώματα , ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

Από τη Διοίκηση