Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ

8 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΤΕΛ 

https://youtu.be/olqs--eB9io

 Πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο για την κατάσταση στην υγεία απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και για τις 8 απολύσεις που έγιναν από την Διοίκηση της ΚΤΕΛ Α.Ε.   

Στο συλλαλητήριο καταγγέλθηκε η αισχρή προσπάθεια της Διοίκησης του ΚΤΕΛ που προσπαθεί να συσχετίσει τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε λεωφορεία του στόλου της επιχείρησης, με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την πάλη του να παρθούν πίσω οι 8 απολύσεις εργαζομένων (με τις τελευταίες 2 να πραγματοποιούνται την Τρίτη και να αφορούν και συνδικαλιστές).

 Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Βουρδέρης, στάθηκε στους νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων που λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας για τέτοιου είδους ενέργειες με τελευταίο τον αντεργατικό νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη.


 Από την πλευρά του, ο Διονύσης Μουζάκης, ταμίας του συνδικαλιστικού φορέα και γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, που κοινοποίησαν και τη δική του απόλυση, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την υποβάθμιση των τοπικών συγκοινωνιών, την ίδια στιγμή που η ΚΤΕΛ ΑΕ χρόνια έπαιρνε και παίρνει επιδότηση για “δρομολόγια άγονης γραμμής”.