Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Συχνά δρομολόγια ΚΤΕΛ σε όλο το νησί - Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι οδηγοί

     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  29/12/2021, στο Θέατρο Σαρακινάδου Ζακύνθου, μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ν. Ζακύνθου καθώς και του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου η σύσκεψη σωματείων, συλλόγων, τοπικών φορέων, όπου συζητήθηκε αναλυτικά η τρέχουσα κατάσταση μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις απολύσεις 6 οδηγών αλλά και την υποβάθμιση των τοπικών δρομολογίων.

      Η συζήτηση ανέδειξε την πραγματική ανάγκη ύπαρξης δρομολογίων σε όλο το νησί σε τακτική βάση είτε αυτό αφορά τα χωριά είτε ακόμη και την μετακίνηση εργαζομένων από και προς την εργασία τους. Υπήρξε καθολική συμπαράσταση στους 6 απολυμένους οδηγούς του ΚΤΕΛ καθώς και η απαίτηση για την άμεση επαναπρόσληψή τους. Η κλιμάκωση αυτής της πάλης θα εκφραστεί και με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου το επόμενο διάστημα.

 Η σύσκεψη έληξε με την υπογραφή ψηφίσματος για τη συνέχιση του αγώνα για να επαναπροσληφθούν οι 6 απολυμένοι οδηγοί, αλλά και για τη διεκδίκηση τοπικών δρομολογίων που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού.

   
Συμμετείχαν με εκπροσώπους τους τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλληλων, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού, οι Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείου, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Συνταξιούχων, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Κήρυκα  Σπύρος Φαραός, Μαριών Δημήτρης Μποζίκης, Μουζακίου Διονύσης Μακρυπόδης και Σαρακινάδου Γιώργος Γιαννούλης και από το τοπικό συμβούλιο Άνω Γερακαρίου ο σύμβουλος Φώτης Μουζάκης.

Παραβρέθηκαν, τέλος, ο γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, Τάκης Στρούζας, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Φώτης Κόκλας και Διονύσης Ρένεσης, της «Ανάδρασης» Νίκος Ακτύπης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκης Συσπείρωσης , Διονύσης Κεφαλληνός ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Σάκης Γεωργάνος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φώτης Προβής.