Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ 2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου ΑΕ η οποία προχώρησε σε μια νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Απέλυσε δυο οδηγούς συνδικαλιστές, τον Διονύση Μουζάκη , Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ και Ταμία της Διοίκησης του Εργατ/κού Κέντρου  και τον Δημήτρη Γιαννούλη , εφόρου της Διοίκησης του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ επειδή διεκδικούσαν να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες απολύσεις των 6 συναδέλφων τους που είχε προχωρήσει η Διοίκηση της ΚΤΕΛ Α.Ε. εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε  τώρα η Διοίκηση του ΚΤΕΛ να πάρει πίσω τις απολύσεις των δύο  συνδικαλιστών και των 6 εργαζομένων οδηγών .

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, είναι έμπειροι οδηγοί,
είναι άνθρωποι του μεροκάματου που έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις. Η ΚΤΕΛ ΑΕ με βάση το πρόγραμμα ΄΄ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ΄΄ της κυβέρνησης, είχε βάλει σε αναστολή το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τη δέσμευση ότι θα επιστρέψουν μετά το πέρας της αναστολής στην εργασία τους.

 Η ΚΤΕΛ Α.Ε. ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, εφαρμόζει «μαύρη λίστα» απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Οι ενέργειες της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου ΑΕ τροφοδοτούνται από το  αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα. Στηρίζονται στο διαμορφωμένο πλαίσιο των δεκάδων αντεργατικών νόμων που θέλουν τους εργαζόμενους ευέλικτους, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Κυρίως όμως θέλουν οι εργαζόμενοι να μην παλεύουν, να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους συλλόγους, τις τοπικές κοινότητες άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να παλέψουμε μαζί και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :

  • Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλο το προσωπικό του ΚΤΕΛ.
  • Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά.
  • Τοπικά δρομολόγια και αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού και όλων των ζακυθινών με ασφάλεια. Καθημερινά δρομολόγια για όλα τα χωριά του νησιού μας.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ

ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗ Π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 Από τη Διοίκηση