Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΒΟΔΕΣΙΑ










ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το τελευταίο διάστημα η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας και κάποιοι από τους τουριστικούς πράκτορες στο νησί επιτίθενται , τραμπουκίζουν και εκβιάζουν τους καβοδέτες προσπαθώντας να τους καταργήσουν το μεροκάματο και την ασφάλισή τους .

Μετά από καταγγελία των σωματείων φορτοεκφορτωτών λιμένος και ξηράς οι τουριστικοί πράκτορες αναθέτουν τη καβοδεσία σε ανειδίκευτο προσωπικό χωρίς πιστοποίηση και ασφάλιση στο αντικείμενο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας και οι πράκτορες της με έγγραφο της ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιάζει για να περάσει το δικό της, ότι θα οδηγήσει τα κρουαζιερόπλοια σε άλλους προορισμούς.

Δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο ζητά η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες που κρατούν την ίδια στάση απέναντι στους εργαζόμενους των σωματείων, εκβιάζοντας τους ουσιαστικά , όταν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας γονατίζουν από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη, τη φορολογία και το μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Αλήθεια οι τουριστικοί πράκτορες που εγκαλούν τους μεροκαματιάρηδες που δουλεύουν στη καβοδεσία με όλους τους κινδύνους που διατρέχουν , τι τιμολογιακή πολιτική έχουν; Ποιος είναι ο δικός τους τιμοκατάλογος και ποια ακριβώς είναι η ειδικότητά τους;

Οι εργαζόμενοι των σωματείων ξηράς και λιμένος ζητούν το αυτονόητο με βάση την νομοθεσία και τους όρους που διέπουν την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Από τη Διοίκηση