Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το έγκλημα με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Δεν θα συγκαλυφθεί #Σωματεία_Φορείς_Νεολαία_Πειραιά

 


Μήνυμα ότι το έγκλημα με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη δεν θα συγκαλυφθεί και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στο σάπιο σύστημα που γεννά τέτοια αποτρόπαια περιστατικά, έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Εργάτες, φοιτητές, μέλη της ΟΓΕ, συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πύλη Ε3 του λιμανιού. Στη συνέχεια, με μπροστάρη το πανό των ναυτεργατικών σωματείων που έγραφε «Στον βωμό των κερδών του κεφαλαίου, θυσία η ανθρώπινη ζωή», έκαναν πορεία, βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» και «πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή, η σήψη του συστήματος γεννά αποστροφή».




Η πορεία έφτασε μέχρι το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αντώνης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, ο Νίκος Στούνος, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πειραιά, μετέφερε τη θλίψη και την οργή των μαθητών για τη δολοφονία του 36χρονου και ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές δεν πρόκειται να αποδεχθούν να λογίζονται οι ζωές τους με βάση το κόστος και το κέρδος.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά, τόνισε ότι το φρικαλέο έγκλημα εκφράζει όλη την αποκτήνωση που μπορεί να γεννήσει ένα σάπιο σύστημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αποστολής Κυπραίος μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας, των εφοπλιστών αλλά και των συγκεκριμένων μελών του πληρώματος, ενώ κατήγγειλε και τις συκοφαντίες των ακροδεξιών ότι δήθεν οι κατηγορούμενοι ήταν «μέλη του ΠΑΜΕ».



Στο τέλος της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι έριξαν λουλούδια στη θάλασσα, στο σημείο όπου το βράδυ της Τρίτης ο άτυχος Αντώνης άφηνε την τελευταία του πνοή.



https://pamehellas.gr/


Καταγγελία ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συκοφαντικές αναρτήσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023  https://pamehellas.gr/kataggelia-naytergatikon-somateion-pemen-stefenson-peemagen-sykofantikes-anartiseis




Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να εξελίσσεται στο διαδίκτυο, από γνωστούς ακροδεξιούς λογαριασμούς, μια συκοφαντική επίθεση, ενάντια στα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Αναπαράγεται πως οι 4 συλληφθέντες που ευθύνονται για την εν ψυχρό δολοφονία του 36χρονου Αντώνη … «είναι μέλη του ΠΑΜΕ».

Το άγχος τους όμως να βγάλουν λάδι τους πραγματικούς ενόχους γι αυτό το έγκλημα, τους οδήγησε να είναι λίγο απρόσεκτοι, μιας και τα σωματεία που εκπροσωπούν τις ειδικότητες των 4άρων συλληφθέντων, είναι τα σωματεία των πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) και ναυτών (ΠΕΝΕΝ), τα οποία δεν ευθύνονται, δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ, αλλά ούτε και οι ίδιοι προσωπικά είχαν ποτέ καμία σχέση με το ΠΑΜΕ.!

Άρα το ΠΑΜΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους 4 συλληφθέντες.

Τα σωματεία μας θα προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια, για την ποινική δίωξη των συκοφαντικών και δυσφημιστικών αναρτήσεων.