Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΛΜΕΖ & ΕΚΖ Διοργανώνουν και Φέτος τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης»




Η ΕΛΜΕΖ με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνουν και φέτος τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης», τα οποία είναι δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕΖ, αναφέρει:

«Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) στο πλαίσιο της αλληλεγγύης τους προς την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, διοργανώνουν και φέτος τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης», τα οποία είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.


Για 10 χρόνια, από το 2013 έως σήμερα, στηρίξαμε εκατοντάδες μαθητές και συμβάλαμε στη βελτίωση της επίδοσής τους στις μικρότερες τάξεις αλλά και στην εισαγωγή τους σε ανώτερες σχολές.


Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» δεν έχουν ούτε μπορούν να έχουν φιλοδοξία να υποκαταστήσουν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. 

Ευθύνη του κράτους ήταν και παραμένει η πλήρης ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και η με κάθε τρόπο κάλυψη όλων των ελλείψεων και των κενών σε προσωπικό και δομές (Ενισχυτική Διδασκαλία και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού με πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων.

 Αυτή είναι απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ και της Διοίκησης, ώστε οι μαθητές να καλύπτουν τα γνωστικά τους κενά)

Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, επιβάλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης, ώστε από τη μια να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες απέναντι στο άμεσο πρόβλημα και από την άλλη να προβληθεί η αξία της αλληλεγγύης στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσα ανήκουν στον λαό, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά Σύγχρονης – Δημόσιας – Δωρεάν Παιδείας, ισότιμης για όλα τα παιδιά. Γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα!

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες λαϊκών οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους και ζητούν επιπλέον στήριξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου απογευματινές ώρες.

Αιτήσεις συμμετοχής για τους μαθητές: 

Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-13.00 π.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (Ευγενίδου 5, πρώτος όροφος) ή στο τηλέφωνο 2695042389».

https://www.imerazante.gr/2023/09/27/322596