Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Συνδικάτα της Αθήνας: Στη μάχη καθαρισμού των σπιτιών στα χωριά της Καρδίτσας (video - φωτο)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «902.GR» ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Παλαμάς: Στη μάχη καθαρισμού των σπιτιών Συνδικάτα της Αθήνας

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς δείχνουν Συνδικάτα της Αθήνας.

Το πρωί της Κυριακής εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία των Συνδικάτων, έφτασαν στον Παλαμά Καρδίτσας και αμέσως ρίχτηκαν μαζί με τους κατοίκους στη μάχη καθαρισμού των σπιτιών...

Για να σώσουν ό, τι σώζεται από το βιος τους...

Κάνουν πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Πρόκειται για τη μοναδική μέχρι σήμερα, οργανωμένη ενέργεια που έχει γίνει, καθώς το κράτος είναι απών.




https://pamehellas.gr/antiprosopeia-syndikaton-athinas-palama-karditsas-foto

Κυριακή 10/09/2023 - 13:59
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
Συνδικάτα της Αττικής παρέδωσαν το πρώτο μέρος υλικής βοήθειας στην Καρδίτσα 

Συνδικάτα της Αττικής παρέδωσαν σήμερα Κυριακή, το πρώτο μέρος υλικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Ήδη παραδόθηκαν οι πρώτες 10 παλέτες με εμφιαλωμένα νερά στο Στέκι αλληλεγγύης πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα, ενώ ανάλογη παράδοση θα γίνει και στη Λάρισα.

Κυριακή 10/09/2023 - 19:13

Παλαμάς: Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τα Συνδικάτα της Αθήνας από τους πλημμυροπαθείς
Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη οι πλημμυροπαθείς του Παλαμά, αποχαιρετούν τα μέλη των Συνδικάτων της Αθήνας που από το πρωί έχουν ριχτεί στην μάχη καθαρισμού των σπιτιών, στην μόνη οργανωμένη παρέμβαση στην περιοχή μετά από 5 ημέρες.

Με αγκαλιές και δάκρυα προσπαθούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στα μέλη των Συνδικάτων, τα οποία από το πρωί δίνουν την μάχη για να σώσουν ότι σώζεται...

Πόρτα-πόρτα τα μέλη των συνδικάτων, πλάι πλάι με τους κατοίκους των πολύπαθων περιοχών επιχείρησαν να καθαρίσουν τα σπίτια που καλύφθηκαν από τη λάσπη και «βυθίστηκαν» στην απουσία του αστικού κράτους.

Το κύμα αλληλεγγύης είναι τεράστιο και συγκινητικό, καθώς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγουν εργαζόμενοι από όλη την χώρα συνεχίζουν να φτάνουν στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας. Το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» παίρνει σάρκα και οστά σε ακόμα μια μεγάλη καταστροφή που βιώνει ο λαός, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης.

Αύριο, οι προσπάθειες των μελών των συνδικάτων να καθαρίσουν τα χωριά θα συνεχιστούν.


Κυριακή 10/09/2023 - 21:14
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 902.gr ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συγκινεί η τεράστια αλληλεγγύη - Κομβόι φορτηγών με υλική βοήθεια έφτασε στον Παλαμά 
Είναι ξεκάθαρο! Κανένας πλημμυροπαθής δεν θα μείνει μόνος του κι αυτό γιατί η λαϊκή αλληλεγγύη είναι πραγματικά τεράστια και συγκινητική.

Το βράδυ της Κυριακής στο Στέκι Πλημμυροπαθών που έχει στηθεί στον Παλαμά έφτασε κομβόι φορτηγών και οχημάτων που ήταν ασφυκτικά γεμάτα με νερά, τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που επί μέρες έχουν περάσει τα πάνδεινα.

Πρόκειται για φίλους και ποδοσφαιριστές του αθλητικού συλλόγου της Αναγέννησης Καρδίτσας που μαζί με άλλους εθελοντές συγκέντρωσαν την υλική βοήθεια και έσπευσαν να την παραδώσουν στους πλημμυροπαθείς αποδεικνύοντας ξανά τη δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης, την ώρα που η πολιτεία παραμένει ηχηρά απούσα.

Οι εθελοντές που έφτασαν στον Παλαμά δήλωσαν στην κάμερα του 902.gr ότι ήρθαν να στηρίξουν τους κατοίκους και κάλεσαν όλο τον λαό του νομού να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, ενώ έκαναν έκκληση για φάρμακα.

Φεύγοντας ευχήθηκαν «καλή δύναμη» σε όλους, στήριξη στο Στέκι Πλημμυροπαθών και καταχειροκροτήθηκαν εν μέσω κύματος ευγνωμοσύνης από τους παρευρισκόμενους. Άλλη μια φορά «μόνο ο λαός σώζει τον λαό».