Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 33ΧΡΟΝΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΛΙΜΕΣ



Ένα ακόμα τραγικό εργατικό δυστύχημα, με θύμα έναν 33χρονο οικοδόμο στις Βολίμες, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ζακύνθου.

«Μετά τον θάνατο του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα σε οικοδομή στις Βολίμες.

Ο 33χρονος συνάδελφος οικοδόμος Α.Μ., πατέρας ενός μικρού παιδιού δεν θα γυρίσει σπίτι του σήμερα. 
Στις εργασίες που έκανε σε οικοδομή τον καταπλάκωσε τοίχος που έπεσε πάνω του και δυστυχώς έχασε τη ζωή του» τονίζει επισημαίνοντας ακόμα πως στους χώρους δουλειάς επικρατεί κόλαση, «δουλειά από το πρωί έως το βράδυ χωρίς μέτρα ασφαλείας, δουλειά και τα Σάββατα και τις Κυριακές, κατάργηση του 5νθημερου, καθόλου ξεκούραση, τεράστια σωματική καταπόνηση σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα».

Αφού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του για να βγάλει το μεροκάματο, υπογραμμίζει πως οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Εργασίας, είναι τεράστιες «και δεν μπορούν να κρυφτούν» και υπενθυμίζει πως «το σωματείο μας έχει καταγγείλει επανειλημμένα τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε θυσιαστήρια. 
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, Επιθεώρηση εργασίας, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία πηγαίνουν στον τόπο του εγκλήματος μετά το έγκλημα αφού ο έλεγχος των μέτρων ασφάλειας και προστασίας είναι ανύπαρκτος».

Γι αυτό, καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, να αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους, να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας, να στελεχωθούν άμεσα η Επιθεώρηση Εργασίας και το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 
ενώ απαιτεί: Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Πενθήμερο 7ωρο.
Μεροκάματα και συντάξεις με αυξήσεις που να καλύπτουν τις αυξήσεις από τον πληθωρισμό.
Επαναφορά της σύνταξης στα 58 έτη.
Κατανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων σε όσους έχουν την ηλικία και τους υπολείπονται ένσημα για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.