Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

#ΕΚΖ: ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου στηρίζει τις εργαζόμενες μαίες του νοσοκομείου Ζακύνθου και βρίσκεται δίπλα στον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι επτά μαίες που έχουν απομείνει εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό και άδειες ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες η λειτουργία της μαιευτικής είναι οριακή αφού ούτε οι εργαζόμενες επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και η χωρίς ξεκούραση, αδιάλειπτη παρουσία τους είναι παράγοντας επισφάλειας λόγω κόπωσης για τη σωστή λειτουργία της μαιευτικής.

Αποκαλύπτεται από τα ίδια τα γεγονότα ότι τα μεγάλα λόγια και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου είναι κενά αφού όχι μόνο η μαιευτική αλλά και σχεδόν όλες οι άλλες κλινικές του Νοσοκομείου δουλεύουν στα όρια τους .

Ο βουλευτής Ζακύνθου προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο στις δημόσιες τοποθετήσεις του συνεχόμενα προσπαθεί να πείσει τη ζακυνθινή κοινωνία ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου συνεχώς ….αναβαθμίζεται! αποθεώνοντας μάλιστα και την συμμετοχή ιδιωτών γιατρών καλώντας και άλλους ιδιώτες να συνεισφέρουν στο Νοσοκομείο αντί να μεριμνήσει για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των μαιών / μαιευτών.

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός βέβαια γιατί η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας με τις τραγικές ελλείψεις , την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και σωρεία ακόμη άλυτων προβλημάτων φέρει την υπογραφή της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Με δεδομένο τον ιδιαίτερο και πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος των Μαιών για την αναπαραγωγή, την προαγωγή της μητρότητας, την φροντίδα της γυναίκας κατά την περιγεννητική περίοδο αλλά και την φροντίδα των νεογνών η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου.


Από τη Διοίκηση