Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

​ Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου μας πραγματοποίησε παρέμβαση σήμερα στην Επιθεώρηση Εργασίας Ζακύνθου, με αφορμή το τραγικό θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη χθες σε οικοδομή στις Βολίμες.
​ Ο πρόεδρος της Διοίκησης, Γιάννης Μανδηλάς, μεταξύ άλλων ανέφερε την αναγκαιότητα των συχνών ελέγχων στις οικοδομές αφού παρά και τις παρεμβάσεις του σωματείου συνεχίζουν να είναι ανύπαρκτοι καθώς επίσης αναφέρθηκε στην ανασφάλιστη εργασία στο κλάδο, τα μετρά στους χώρους δουλειάς.
Το σωματείο μας ζητά άμεσα να πραγματοποιηθούν περισσότεροι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία που γιγαντώνεται, και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα της στελέχωσης τόσο του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό μας όσο και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.
Το επόμενο διάστημα και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα θα εντείνουμε την πάλη μας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της δουλειάς και της καθημερινότητας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να βελτιώσουμε την ζωή μας.
Σε αυτό το πλαίσιο το σωματείο μας θα εντείνει τις περιοδείες του και αυτό το Σάββατο θα βρεθεί σε αρκετές οικοδομές του νησιού μας.

Από τη Διοίκηση