Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του στoυς εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ζακύνθου (γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό) που κινητοποιούνται, για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση κλινικών που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αλλά και για τις ελείψεις σε υλικό.



Οι εργαζόμενοι της Ζακύνθου πρέπει να παλέψουμε από κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την ιδία μας την ζωή, τόσο την δική μας όσο και συγγενών και φίλων μας.
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και επετειακά εξαγγέλουν προσλήψεις 2 ή 3 ατόμων, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ρίξουν σταχτη στα μάτια, ότι τάχα μου ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία. Κρύβουν όμως ότι η έλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο αγγίζει το 40% και δεν καλύπτεται με 2,3 προσλήψεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα υπστελέχωσης να αντιμετωπίζουν η καρδιολογική, η παιδιατρική και το ΕΚΑΒ.
Παντελής είναι η έλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και η υπολειτουργία των Ιατρικών Κέντρων στο νησί.
Είναι σίγουρο ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία επιδιώκουν να μπάσουν μέσα στο νοσοκομείο ιδιώτες, όπως ήδη έχουν κάνει σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.
Το Εργατ/κο Κέντρο Ζακύνθου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου και καλεί την εργατική τάξη του νησιού, τους ανέργους και τα λαικά στρώματα, να παλαιψουμε από κοινού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της Ζακύνθου.

Από τη Διοίκηση