Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,


Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την απράδεκτη ενέργεια κυβέρνησης – εργοδοσίας και «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης για την ακύρωση του

29ου Συνεδρίου του Εργατ/κού Κέντρου Αθήνας, των αποφάσεων και των αρχαιρεσιών του.



 Με απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνεται στην πράξη η δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, στην προκειμένη περίπτωση της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών.

Είναι απόφαση για λογαριασμό της εργοδοσίας και της κυβέρνησης και που δόθηκε με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο της ΑΛΦΑ Τράπεζας.

Όμως το συγκεκριμένο σωματείο και με βάση το καταστικό του Εργατ/κού Κέντρου , δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί αφού εμφανίζει ψηφίσαντες για τη Αθήνα εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα αρνείται να προσκομίσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται έχοντας τη στήριξη βεβαίως των τραπεζιτών και του κράτους.

 Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην ουσία ανοίγει το δρόμο για κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών των σωματείων και οδηγεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να επιλύουν εσωτερικά ζητήματα σωστής λειτουργίας της κάθε οργάνωσης! Παραπέρα δίνει την πρώτη γεύση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, Τέτοιες μεθοδεύσεις πρέπει να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους και να απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας.

Από τη Διοίκηση