Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Eπίθεση αστυνομικων σε εργαζομενους της Goodyear

Αλληλεγγύη με τους Διωκόμενους Εργαζόμενους της Goodyear στη Γαλλία

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την Αλληλεγγύη τους προς την Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, FNIC CGT, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Γαλλίας στην κινητοποίηση που οργανώνουν στις 19 Οκτώβρη στην πόλη Αμιέν, ενάντια στην δίωξη των εργαζομένων της Goodyear.


Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της πολυεθνικής Goodyear στην πόλη Αμιέν διεξήγαγαν έναν μακρόχρονο αγώνα ενάντια στα σχέδια της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο –για να μεταφερθεί σε χώρα με «φθηνότερους» εργάτες- και να πετάξει στην ανεργία 1200 εργαζόμενους. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κόντρα στη λογική της «ταξικής συνεργασίας» και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, έβαλαν εμπόδια στους σχεδιασμούς της πολυεθνικής. Για αυτό δέχτηκαν τη βρώμικη επίθεση της εταιρίας, των ΜΜΕ, αλλά και τις διώξεις της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης που καταδίκασε 8 από τους εργαζόμενους σε φυλάκιση 9 μηνών.
Πραγματικός στόχος των διώξεων και της καταδίκης των 8 συναδέλφων είναι η τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων. Στόχος των επιχειρηματικών ομίλων είναι η μετατροπή των χώρων εργασίας σε γκέτο, όπου θα κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου, χωρίς αγώνες, χωρίς αντιδράσεις στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που θέλει να φέρει και η Κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους διωκόμενους εργαζόμενους και τη στήριξη του στη μεγάλη κινητοποίηση Αλληλεγγύης στις 19 Οκτώβρη.
Απαιτούμε την Ανάκληση της Καταδίκης των 8 εργαζόμενων