Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και 2ωρη στάση εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα 11πμ έως 13μμ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. μετά την συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και την ενημέρωση που είχε στην Γ.Σ. της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου


και μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των Ζακυνθινών και ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων που έχει διαμορφωθεί μετά από το κλείσιμο των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου πάνω από ενάμιση μήνα, αποφασίζει




ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 19/01 στις 11πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και 2ωρη στάση εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα από 11πμ έως 13μμ

 Το ΕΚΖ καταγγέλλει τη διαχρονική διάλυση της δημόσιας υγείας από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αντί να κάνουν φιέστες δεξιά κι αριστερά, να έρθουν ΤΩΡΑ στη Ζάκυνθο και να δώσουν λύση για τα χειρουργεία. Απαιτούμε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν κενή την θέση τους, προκειμένου να μεταφέρουν περιστατικά εκτός του νησιού.

Είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ η διακομιδή των ασθενών εκτός Ζακύνθου. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι η ανάγκη για μόνιμες υποδομές για τους χιλιάδες κατοίκους και για τους επισκέπτες του νησιού μας. Την ώρα που βρίσκουν λεφτά για φιέστες και ταξιδάκια, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη με 5 κρεβάτια, δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα επειδή δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού!

 Την ίδια στιγμή ασφαλιστικοί οργανισμοί και ιδιωτικά κέντρα εμφανίζονται και στη Ζάκυνθο και «υποκαθιστούν» λειτουργίες του Νοσοκομείου. Θα το πούμε ακόμα μια φορά ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ.

Το φτωχό λαό και την εργατική τάξη τσακίζουν με αυτή την πολιτική ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μοναδας Εντατικής Θεραπείας Επανδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

 Απαιτούμε να λειτουργήσει το νοσοκομείο σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουμε 

Από τη Διοίκηση