Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία της Κλιμάκωσης του Αυταρχισμού ενάντια στα Συνδικάτα της Τουρκίας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση του Αυταρχισμού και των τρομοκρατικών πρακτικών εναντίον των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Τουρκίας.

Τελευταίο παράδειγμα των εκφοβιστικών και αντεργατικών πρακτικών της Κυβέρνησης της Τουρκίας ενάντια στους εργαζόμενους είναι η απαγόρευση κινητοποίησης του Συνδικάτου Μεταφορών NAKLIYAT Is με αίτημα την αύξηση του βασικού μισθού. Στην προσπάθεια του Συνδικάτου να πραγματοποιήσει την κινητοποίηση του, παρά την απαγόρευση, βρέθηκε αντιμέτωπο με πολυάριθμές αστυνομικές δυνάμεις, οχήματα και κλούβες των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τα γραφεία του.


 Οι πολυεθνικές και οι βιομήχανοι της Τουρκίας κερδίζουν αμύθητα κέρδη από τη δουλειά των Τούρκων εργατών.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιούν τις εξελίξεις για επιβάλλουν τη θέληση τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, απαγορεύοντας κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στο Συνδικάτο NAKLIYAT Is, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Τουρκίας που συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές πρακτικές και τους εκφοβισμούς της Τουρκικής Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στους εργάτες και το λαό της Τουρκίας.