Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κινητοποίηση του ΕΚΖ και φορέων για τα προβλήματα του Νοσοκομείου


 Στο σημερινό συλλαλητήριο για τα προβλήματα της υγείας παραβρέθησαν δεκάδες εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ανταποκρινόμενοι στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΖ στον
ιδιωτικό τομέα, η ΕΛΜΕΖ στους καθηγητές, ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, ο σύλλογος συνταξιούχων δημοσίου τομέα.


Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΖ Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος είπε ότι τα ζητήματα του νοσοκομείου αφορούν πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και τα φτωχά στρώματα στο νησί, που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικά κέντρα με χειρουργεία μιας ημέρας που ξεφυτρώνουν στο νησί ή ιδιωτικά ασθενοφόρα για μεταφορά εκτός Ζακύνθου.

Απαιτούμε νοσοκομείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, επάνδρωση του ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα λειτουργία της ΜΕΘ, να δημοσιευθεί το πόρισμα για την αιτία θανάτου της 41χρονης μητέρας.
+
 Στη συνέχεια υπογράφτηκε ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και της συνέλευσης των Νοσοκομειακών χειρουργών και αντιπροσωπεία σωματείων το επέδωσε στην αντιπεριφέρεια.

 Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν υπόσχεση συνεχίσεις των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιήθουν τα αιτήματα τους.

 Από τη Διοίκηση