Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


 Πέρασαν οι γιορτές και πολλοί εποχικοί συνάδελφοι μας ακόμα περιμένουν το δώρο χριστουγέννων απ’τις επιχ/σεις που δούλευαν.Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να καταβάλουν το δώρο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου αλλιώς  προβλέπονται και κυρώσεις. 


Είναι χρήματα  που τα έχουν δουλέψει οι εργαζόμενοι και είναι δικά τους.
Η μεγάλη σφαγή όμως γίνεται στις μικρές επιχ/σεις π.χ.ειστιατόρια, που πολλά δεν πληρώνουν όχι μόνο το δώρο, πολλές φορές δεν βάζουν ούτε ένσημα.

Δεν φτάνει δηλαδή η εξαντλητική σεζόν, το τσάκισμα σε μισθούς και δικαιώματα, το κουτσουρεμένο ταμείο ανεργίας (που κι αυτό καθυστερεί), πρέπει με αυτά τα χρήματα να καλύψουν βασικές τους αναγκες μέχρι να ξαναδουλέψουν.Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η «ατμομήχανη της οικονομίας» δηλ. ο τουρισμός έφερε τεράστια κέρδη για τις τουριστικές επιχ/σεις με πάνω από 14 δις για το’16,ρεκόρ αφίξεων(27,5εκ.τουρίστες),αλλά και το 70% των εργαζομένων να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Για όλα αυτά ο ΣΕΤΕ έδωσε συγχαριτήρια στη κυβέρνηση.Απαιτούμε να καταβληθούν όλα τα επιδόματα που χρωστάνε οι εργοδότες εδώ και τώρα.Αμεση στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ.

Το Σωματείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι το Δώρο των Χριστουγέννων.
                                                                           
Από τη Διοίκηση