Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟΣυνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου , με ομόφωνη απόφασή του στο Δ.Σ. της Τρίτης 28/11 αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη.
Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,
Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους αλλά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ζοφερή.
Στην ανάπτυξη του τουρισμού δεν χωράνε οι εργαζόμενοι, αφού μόνο ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο τηρεί την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων, ενώ η απλήρωτη εργασία ιδίως τους τελευταίους μήνες της σεζόν σπάει κόκκαλα.

Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Μοντέρνο Σπίτι
Περισσότερες από 3.000 διακοπές ρεύματος έγιναν το 2017 στη Ζάκυνθο έστω και για λίγες ώρες (καμμία σε μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες)
Καμία αποζημίωση στους κατοίκους των χωρίων που κατακάηκαν το καλοκαίρι (Αναφωνήτρια, Μαρίες, Βολίμες, Κοιλιωμένος, Λαγοπόδο κ.ά)
Καμία αποζημίωση για τις περσινές πλημμύρες που στοίχησαν τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο.
Με το τέλος της τουριστικής σεζόν, τα σκουπίδια ξανά στους δρόμους.
Στο δημόσιο νοσοκομείο του νησιού, δεν λειτουργεί η Μονάδα Ενταντικής, δεν υπάρχουν σύγρονα μηχανήματα εργαλεία όπως μαγνητικός, μαστογράφος, οφθαλμολογικό κ.ά. Το νοσοκομείο δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από τη Διοικηση