Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ζάκυνθο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Από νωρίς το πρωί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου αλλά και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο νησί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στα πλαίσια της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.

Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους δήλωσαν την αντίθεση τους στην
 αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης κεφαλαίου, αλλά την αποφασιστικότητα τους για κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα.Λίγο μετά τις 11 άρχισε η κεντρική συγκέντρωση μπροστά από το παλιό Εργατικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή  το πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργο Κωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην ομιλία του κατάγγειλε  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη διοίκηση της ΔΕΗ στη Ζάκυνθο που την ώρα της πανελλαδικής απεργίας ενεργοποίησαν τον κατασταλτικό μηχανισμό τους απέναντι στην απεργιακή περιφρούρηση.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του  νησιού και οι απλήρωτοι υπάλληλοι του Ξιφιτα . Μίλησε για τα σκουπίδια που για έναν ακόμη χειμώνα κατακλύζουν τους δρόμους της Ζακύνθου αλλά και για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΕΚΖ για το νοσοκομείο.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.