Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέλος  της Ο.Ι.Υ.Ε  & του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5 /  www.ekz.gr  / e- mail: ekz@yahoo.gr
Τηλ: (26950 - 22365) & fax: (26950 – 26209)


ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφοι –σες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο  του σωματείου μας με ομόφωνη απόφασή του, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 4/12/2017, συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε συμμετοχή για να γίνει καθαρό ότι τα περί δίκαιης ανάπτυξης και καλυτέρευσης των πραγμάτων που μας πουλάει η Κυβέρνηση ΣΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν τα τρώμε.  Έχουμε πια πείρα για να καταλάβουμε ότι όλα αυτά για εμάς τους εργαζόμενους θα είναι μια ακόμα επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Η 3η αξιολόγηση απαιτεί μέτρα που θα παρθούν πάνω στις πλάτες μας, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε. Δεν έχει να φοβάται κανένας μεγαλοεργοδότης ότι θα χάσει τα προνόμιά του, οι εργαζόμενοι θα γονατίσουμε ακόμη μια φορά με τους χαμηλούς μισθούς, με τη φοροληστεία, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς.
        Τι καλό έχουμε να περιμένουμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα της  πλουτοκρατίας που τόσα χρόνια μας  πίνουν το αίμα συνεχίζοντας ο ένας το έργο του άλλου,με χαμένο όλους εμάς;

Οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, ο κλάδος μας δεν έχει ΣΣΕ από το 2013 , οι μισθοί, οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν, την Κυριακή αργία θέλουν να την κάνουν όλες τις Κυριακές δουλειά, η ανεργία , η φτώχεια , οι απολύσεις, η εκμετάλλευση αυξάνονται.
Επιπλέον για να μη κουνιέται φύλλο προσπαθούν να χτυπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, να απεργούν , να αντιδρούν  και απόδειξη η προσπάθεια της Κυβέρνησης να φέρει στα μουλωχτά τροπολογια για την λήψη απόφασης σε απεργία.
Συνάδελφοι – σες,
Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους αλλά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ζοφερή.
 Στο νησί μας:
Ø  Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Μοντέρνο Σπίτι
Ø  Εργοδότες δεν καταβάλλουν ή ακόμα ζητούν πίσω το Δώρο Χριστουγέννων που κατέθεσαν στους εργαζόμενους!!
Ø  Στην ανάπτυξη του τουρισμού δεν χωράνε οι εργαζόμενοι, αφού  κανένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο δεν τηρεί την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων, ενώ η απλήρωτη εργασία ιδίως τους τελευταίους μήνες της σεζόν σπάει κόκκαλα.
Ø  Περισσότερες από 3.000 διακοπές ρεύματος έγιναν το 2017 στη Ζάκυνθο έστω και για λίγες ώρες (καμμία σε μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες)
Ø  Καμία αποζημίωση στους κατοίκους των χωρίων που κατακάηκαν το καλοκαίρι (Αναφωνήτρια, Μαρίες, Βολίμες, Κοιλιωμένος, Λαγοπόδο κ.ά)
Ø  Καμία αποζημίωση για τις περσινές πλημμύρες που στοίχησαν τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο.
Ø  Με το τέλος της τουριστικής σεζόν, τα σκουπίδια ξανά στους δρόμους.
Ø  Στο δημόσιο νοσοκομείο του νησιού, δεν λειτουργεί η Μονάδα Ενταντικής, δεν υπάρχουν σύγρονα μηχανήματα εργαλεία όπως μαγνητικός, μαστογράφος, οφθαλμολογικό κ.ά. Το νοσοκομείο δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής , απεργούμε και διεκδικούμε:
§  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
§  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
§  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
§  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
§  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
§  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
§  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Από τη Διοίκηση