Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Μήνυμα Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας στις 19 Απρίλη


Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη Γαλλία, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ, για την απεργία τους στις 19 Απρίλη.

Η πάλη των εργαζομένων της Γαλλίας ενάντια στην επίθεση ΕΕ-Κυβέρνησης Μακρόν-Επιχειρηματικών Ομίλων είναι κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας και της Ευρώπης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που θυσιάζουν τα δικαιώματα των εργατών για τα κέρδη και την ανάπτυξη των πολυεθνικών. ο αγώνας σας είναι κομμάτι του γενικότερου αγώνα για να καρπώνονται οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν.

Η Απεργία σας πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά το ιμπεριαλιστικό χτύπημα των ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας με πρόσχημα τα χημικά. Μια επίθεση την οποία στήριξαν ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ελληνική κυβέρνηση και αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μεσογείου με κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης. Αυτοί που εκμεταλλεύονται αδίστακτα τους εργαζόμενους της χώρας τους, δεν διστάζουν να δολοφονούν λαούς για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. ο Πόλεμος τους είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους
.
Εκφράζοντας την ταξική, διεθνιστική, προλεταριακή αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των Γάλλων εργατών ενόψει της Απεργίας τους στις 19 Απρίλη και στον αγώνα τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.