Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 Μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος και του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Το Σωματείο Οικοδόμων Ζακύνθου καταγγέλλει την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία ενάντια στη Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό.

 Η επίθεση αυτή, στην πραγματικότητα γίνεται για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών κ.τ.λ. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», τη στιγμή που μας βάζει στη μάτι του κυκλώνα. Παραπλανεί και εφησυχάζει τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων, έχει παραχωρήσει στρατιωτικές βάσεις και υποδομές για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ από τον εναέριο χώρο και από τα χωρικά μας ύδατα εξορμούν πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο βομβαρδισμό της Συρίας.

 Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο έγκλημα,να δυναμώσουν τον αγώνα τους για: να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις,καταδικάζοντας την επίθεση στη Συρία. Από τη Διοίκηση