Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

Η διοίκηση του Σωματείου μας καταδικάζει τη νέα πολεμική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία από πλευράς ΗΠΑ - Μ.Βρετανίας - Γαλλίας. Για ακόμα μία φορά με πρόσχημα δήθεν την προστασία αμάχων έβαλαν μπρος τις φονικές τους μηχανές.





Δεν πρέπει να γελιόμαστε, όλοι αυτοί μαζί με τις ενώσεις τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ απλά διασφαλίζουν τα τεράστια συμφέροντα τους σε μια περιοχή με ενεργειακές πηγές και πλούτο, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε κολοσσούς και τις κυβερνήσεις τους οξύνεται. Για το λόγο αυτό ματώνουν τους λαούς, δημιουργούν εντάσεις, πολέμους, εξαθλίωση και πρόσφυγες.





Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη καθώς δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ τόσο με την αναβάθμιση της Σούδας, την ενεργό συμμετοχή στις νατοϊκές ασκήσεις, την παραχώρηση του Αιγαίου στο νατοϊκό στόλο όσο και με τον εφησυχασμό που καλλιεργεί απέναντι στις εξελίξεις. Διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και τη δική τους αναβάθμιση στη διεθνή αγορά.





Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν σοβαρά τις εξελίξεις. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Γι'αυτό χρειάζεται εμείς οι εργαζόμενοι να καταδικάσουμε το βρώμικο ρόλο της ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, των κυβερνήσεων τους που μας <<ματώνουν >> είτε με τα μέτρα τους είτε με τον πόλεμο. Μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού να πούμε ένα <<βροντερό>> ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις βάσεις <<θανάτου>> του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, να απαιτήσουμε επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων, να σταματήσει το ματοκύλισμα των λαών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των ανταγωνισμών τους.



















Από τη Διοίκηση