Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠ ΤΗ 49η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στην Ζάκυνθο

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία νεολαίας, αλλά και αρκετών εργαζομένων και λαϊκού κόσμου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Αγίου Μάρκου το Εργατικό Κέντρο του νησιού.



49η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΑΘΗΝΑ
Οι φοιτητές καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια 


«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», φωνάζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ενώ πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας και καταδικάζοντας την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.



Δυναμικά και μαχητικά τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, δίνουν τον αγωνιστικό τόνο στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Στα συνθήματα και τα πανό τους καταδικάζουν την ασκούμενη πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού, της εργατικής τάξης και των παιδιών της, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια.
Το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής αναγράφει το σύνθημα: «Αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε, να πνιγώ στην καταχνιά. Παλεύουμε για σπουδές και ζωή με δικαιώματα».



Το Πολυτεχνείο ζει! Μέσα από αγώνες για μόρφωση, Υγεία, δουλειά, ζωή! - Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» αναγράφει το πανό των φοιτητικών συλλόγων Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Ιατρικής.


Το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωλογικού γράφει το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».


Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς απαιτούν φορείς του λαϊκού κινήματος



Με σημαίες και πανό, τα μέλη της ΕΕΔΥΕ απαιτούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.
«Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά, έτσι απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», το σύνθημα που βροντοφωνάζουν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με τους εργαζόμενους στο μπλοκ του ΠΑΜΕ.



Λίγο πριν την αμερικανική πρεσβεία η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία 


«Αυτοί σκότωσαν Λαμπράκη Μπελογιάννη φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» φωνάζουν δυνατά! 
Εξω από τα γραφεία της ΕΕ η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία
Συγκινητική στιγμή οι φοιτητές τραγουδούν το «ακορντεόν»!

Τα συνθήματα πέφτουν βροχή, ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο ακούγεται στο βίντεο, πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την διαδήλωση...

Αλίευση από 902.gr