Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΖ: ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17.11.22 Πλ. Α Μάρκου 19:00



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ζακύνθου χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση δεκάδων συνδικάτων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο νησί μας.
Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοα/νους , τους αγρότες, τους συνταξιούχους όλους όσους στην απεργία της 9 Νοέμβρη απέργησαν και που με την τεράστια συμμετοχή τους δείχνουν το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για το λαό μας.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε
τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές, τα παιδιά και εγγόνια μας που έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αγώνα, που βρέθηκαν δίπλα στους απεργούς γονείς τους, δίπλα στους απεργούς εκπαιδευτικούς και καθηγητές τους.
Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μας που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και απέργησαν, που με περηφάνια δήλωσαν απεργοί και κατέβηκαν με τα σωματεία τους στο δρόμο.
 Στην Απεργία της 9ης Νοέμβρη η οργή και η αγανάκτηση που όλος ο λαός νιώθει έγινε δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία.


Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στα καύσιμα, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.
Η απεργία ήταν και είναι ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. 
Μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. 
Τώρα είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να μην περιμένει κανένα «σωτήρα» ή κυβερνητικές εναλλαγές που θα μπορούσαν δήθεν να λύσουν τα προβλήματά του.
Συνεχίζουμε! Δεν αφήνουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη!

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός στη δράση μας ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες.
 Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, δυναμώνουν οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ – Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, μεγαλώνει η απαράδεκτη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, η αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στρατευμάτων σε άλλες χώρες, όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο με δεκάδες Βάσεις να παίζουν ενεργό ρόλο στα σχέδια ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.
 Αναβαθμίζονται συνεχώς οι Βάσεις της Ανδραβίδας και του Αράξου στη γειτονιά μας, εξοπλίζονται με νέα όπλα, φιλοξενούν καθημερινά Νατοϊκές δυνάμεις, όπως πρόσφατα με εκατοντάδες Νατοϊκούς της Δύναμης Τεχνικής Υποστήριξης Πυρηνικών Όπλων.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για :
Άμεση Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» και άρα πιθανούς στόχους σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.
Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση του Εργατ/κού Κέντρου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 19:00 στην πλατεία Αγ. Μάρκου.

Από τη Διοίκηση